Vinarija Deurić – promocija nagrađenih vina

Iako prilično mlada, Vinarija Deurić iz Male Remete je veoma brzo privukla pažnju ljubitelja vina u Srbiji, a nešto kasnije, ispostaviće se, i stručne javnosti u regionu. Da podsetim, na ovogodišnjem Balkan International Wine Competition & Festival – uz specijalnu medalju za dizajn, koju je vinarija Deurić dobila − vina ove vinarije su dobila još nekoliko medalja. Zlatne medalje dobili su Chardonnay 2015, Traminac 2015, Avangarda 2015, Talas beli 2015; srebrne za Urban Rose 2014, i  bronzane za Enigmu 2015, Crveni talas 2015 i Crveni talas 2014.

Upravo su ove nagrade bile razlog da se prošlog petka − u prelepom ambijentu dvorišta vinarije – za prijatelje, poslovne partnere i predstavnike medija upriliči neka vrsta koktela, promocije i degustacije nagrađenih vina.

Bila je to sjajna prilika da se – pored uživanja u aromama koje se kriju iza gorenabrojanih etiketa i odlične hrane – i na licu mesta uverimo u sjajne  kapacitete koje vinarija Deurić poseduje, kao i u ozbiljnost s kojom se u njoj pristupa svakom segmentu od vinograda do plasmana vina na tržište.

Ono što me posebno raduje i što bih svakako izdvojio kao najjači utisak sa ove žurke, ipak, nije veličina vinarije; nisu ni svi oni hektari pod lozom i jabukama koje smo imali priliku da delimično obiđemo simpatičnim vozićima; nisu, čak, ni zaista sjajna vina! Najjači utisak na mene ostavio je kratki pozdravni govor vlasnika vinarije, gospodina Mitra Deurića, u kojem se osvrnuo na prioritete u politici kvaliteta ove fruškogorske vinarije.  Nepogrešivo stavljajući stvari na mesto koje im zaista i pripada, gospodin Deurić je akcenat, jasno i glasno,  stavio na ulaganje u kvalitet grožđa i stručnost zaposlenih. Time je, zapravo, i ukazao na put kojim savremeno vinarstvo treba da ide i koji donosi ovako dobre rezultate: kvalitet sirovine i znanje! Tehnologija je u toj priči samo neka vrsta pomagala.

Priliku da predstave promovisana vina imali su najzaslužniji za njihov kvalitet, odnosno plasman na tržište: komercijalni direktor, gospodin  Zlatko Živanić, i tehnolog, gospodin Mirko Niškanović. Poslovično duhoviti i opušteni, napravili su pravi mali verbalni performans, naizgled zbunjeni brojem medalja i nagrađenih vina.

Ostatak sjajnog druženja u Maloj Remeti protekao je u odličnoj, opuštenoj atmosferi, protkanoj muzikom simpatičnih dama iz benda La Banda, tramincem i ostalim začinima iz Deurić podruma.

(fotografije: Mihajlo Berček)

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.