Novosadski salon vina 2019 – najava

 

Pisao sam već prošle godine, Novosadski salon vina je od samog početka pokazao pretenzije na poziciju jednog od najboljih vinskih salona kako u Srbiji tako i u regionu. Opravdanost takvih ambicija – rado se sećamo mi koji smo imali zadovoljstvo da budemo svedoci – apsolutno je potvrđena već pri njegovoj tzv. nultoj ili „pilot“ izvedbi.

Zamišljen, naime, da bude mesto susreta vinara, vinskih profesionalaca, ugostitelja, ali i šire vinske publike, Novosadski salon i ove godine svojim bogatim i ozbiljnim programom nudi široku lepezu „delicija“ za sve nas, vinske sladokusce.

Prevazišavši usko i pomalo lišeno vizije naivno mišljenje da se veličina ovakvih događaja meri pukim brojem izlagača i zvučnosti i njihovih imena – a daleko od toga da mu i ti segmenti nedostaju – ovaj salon nudi ono što ovakve manifestacije zapravo i čini velikim: ozbiljan dopunski program, raznolikost vinskih masterklasova i radionica, edukativnost i (svetski) priznate predavače, među čijim imenima najsjanije, bez sumnje, svetli ime Džo Ahern.

Da ne zaboravim – a to je meni kao potpisniku ovih redova veoma, veoma bitno – jedini u Srbiji (ako se ne varam) Novosadski salon svojim posetiocima nudi i jedno veliko tehničko-tehnološko dostignuće na svakom štandu, u vidu plastične posude koja se zove spiton, a koja na štandovima vinskih sajmova širom Srbije i dalje ima status Svetog Grala. Čak i onih sajmova koji sebe nazivaju velikima ili, čak, najvećima.

Nego, da za sada završim sa ironijom. Sasvim ozbiljno, pozivam vas da svi zajedno 12. i 13. aprila posetimo novosadski hotel Park i drugo izdanje Novosadskog salona vina.

Pisca, kako kažu, piscem čini druga a ne prva knjiga.

Zašto da ovu ne pišemo svi zajedno?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.