Novosadski salon vina – prvi po redu

Sticajem okolnosti znam, dugo se krčkala ova ideja. Ideja o nekom vinskom događaju koji bi bio održan u Novom Sadu i koji bi − po svojoj ambicioznosti i ozbiljnosti – još prve godine istakao kandidaturu za jedan od najznačajnijih vinskih sajmova ne samo u Srbiji već i u čitavom regionu.

Konačno, evo, nalazimo se na manje od 10 dana do održavanja Novosadskog salona vina 2018!

Novosadski salon vina 2018 biće, dakle, održan u periodu 20-21. 4. 2018, u novosadskom hotelu Park, u organizaciji Wine Identity-a i veb-portala Vino&Fino.

Po onome što je do sada od strane organizatora najavljeno − polušaljivo ću citirati stih iz pesme Soliter,  Đorđa Balaševića – „zamišljen je monumentalno“. Zamišljen je, naime, da bude mesto okupljanja vinskih stručnjaka, somelijea, vinskih trgovaca… Tako, po ugledu na renomirane  isvetske vinske događaje, trebalo bi da postane generator vinskih trendova i tačka ukrštaja najznačajnijih srpskih vinarija i vinskih profesionalaca, ali i, naravno, potrošača tj. ljubitelja vina.

Posebno raduje najava da će Salon obilovati pratećim programom u vidu raznolikih vinskih radionica (fotografija ispod), od kojih svakako najveću pažnju privlači masterklas Chardonnay – Power of diversity, koju će voditi Rod Smit, Master of Wine, svakako najveća zvezda Salona.

Kada je već reč o radionicama, na kraju koristim priliku da  najavim i radionicu Sasvim lično: 10 vina, 10 novinara, koja se održava u petak od 18 h i na kojoj ću i sam biti jedan od učesnika.

Ulaznica za Salon košta 1 000 dinara (ne uključuje prateće programe), a kaucija za čašu je 300 dinara.

Vidimo se u Novom Sadu.

Lično, jedva čekam…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.