Interfest 2014 – najava

 

DSC03423Ako je suditi po onoj da je prvih deset godina najteže, onda se može reći da festivalu vina Interfest predstoji lakša deonica vinskog puta. Naime, u Novom Sadu se i ove godine, od 19. do 21. juna, održava ovaj međunarodni festival vina, i to jedanaesti po redu. Interfest iz godine u godinu, uporno i uspešno, okuplja proizvođače vina, turističke organizacije i sve one koji se bave proizvodnjom, distribucijom i promocijom vina.

Organizator festivala, udruženje Interfest, za svoje jedanaesto izdanje – osim srpskih vinarija – najavljuje nastup vinarija iz još devet zemalja: Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Španije, Italije i Portugalije.

Pored vinske ponude, na ovom festivalu će biti predstavljen i značajan broj rakija, sireva, suhomesnatih proizvoda i maslinovih ulja. Posetioci će uz dobra vina moći da degustiraju još i  kontinentalne i mediteranske specijalitete. Neće, kao ni do sada, izostati  muzički ugođaj, pa ćemo, osim vina, uživati i u zvucima džeza, italijanskih kancona, kao  i nezaobilaznoj tamburaškoj muzici. Prateći deo ovogodišnjeg Interfesta uključivaće radionice i predavanja u čijem središtu će biti vino.

Na kraju, da parafraziram slogan jednog internet-portala: Ako vam je malo – onda ništa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.