Prvi festival šumadijskih vina – najava

Velika tragedija u vidu poplava koje su polovinom maja zadesile Srbiju dovela je do odlaganja mnogih već zakazanih manifestacija. Među njima bio je i dvodnevni Prvi festival šumadijskih vina, koji je s polovine maja „prebačen“ na 14. i 15. jun. Za samo tri dana, dakle. Mesto održavanja je ostalo isto, Kraljevska vinarija u Topoli.

Najava ovog festivala je lepa prilika da pohvalim sjajnu ideju udruživanja vinara okupljenih oko istog geografskog porekla, onako kako ga je regulisalo državno zakonodavstvo. O smislenosti i tačnosti te podele od strane države bi se moglo štošta reći, ali bih ovog puta u prvi plan ipak stavio nešto što i inače smatram dobrim načinom da se srpsko vinarstvo razvija i napreduje. Veliki s malima, jaki sa slabima. Oni kojima ne treba niko drugi s onima koji još uvek ne mogu sami…  Zajedno.

Na prve rezultate ove isprepletanosti nije trebalo dugo čekati. Prvi festival šumadijskih vina je pred nama, i moje zadovoljstvo je da vas pozovem da se sledeće subote sretnemo tamo gde je, u stvari, sve i počelo. U zavičaju srpskog vinarstva.

 

Program i spisak vinarija koje učestvuju možete videti ovde:

 

10443357_499618200138316_4536458229557384366_n

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.