Vinarija Aleksić u Zelengori – najava

image003

U vinskom svetu, jesen je najaktivnije doba godine. Prošlo je leto, završeni su, uglavnom, godišnji odmori, vinari su pri kraju berbe − ili je i ona završena − i pravo je vreme je za ono što mi, strastveni enofili, najviše volimo: vinske sajmove, salone, festivale, promocije vina i njihovog slaganja s hranom…

Već dve-tri godine i Kragujevac može da se pohvali sasvim solidnom (sve boljom i boljom) ponudom ovakvih događaja, tako je i ova jesen i nama donela aktivan vinski život.

Nisam ni sumnjao da će tako biti, a sada sa zadovoljstvom to mogu i da objavim, da „odgovor“ na sve ovo stiže i iz hotela Zelengora, mesta s najverovatnije najdužom vinskom kartom u Kragujevcu.

Prvo, dakle, veče Zelengorinog sljubljivanja vina i hrane u ovoj sezoni očekuje nas  u petak, 13. 11. 2015, s početkom u 20 časova. Tom prilikom će nam se predstaviti vinarija Aleksić , vinarija čija vina već nekoliko godina osvajaju nagrade na prestižnim svetskim takmičenjima.

Imaćemo priliku da probamo 4 njihovih vina, servirana uz gangove „režirane“ u kuhinji hotela Zelengora (za više informacija o meniju kliknite na fotografiju).

O nijihovoj Barbari sam već pisao, a i ostala 3 najavljena vina obećavaju – uz odličnu hranu i muziku − pravi hedonistički ugođaj.

Vidimo se u Zelengori, u petak.

P. S. Ko kaže da petak trinaesti ne može da bude sjajan dan?! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.