Vina vinarije Rogan predstavljena u Panorami

Ljubitelji vina u Kragujevcu i okolini su, u to sam siguran, nestrpljivo iščekivali prošli četvrtak. U renomiranom kragujevačkom  restoranu Panorama (VIII sprat hotela Kragujevac)  svoja vina je predstavila vinarija Rogan, iz sela Lipovca kod Topole. Bio je ovo uvod u novu sezonu Panoraminih promocija vina i vinske kulture, koju je na samom početku najavio Aleksandar Stanojević, menadžer restorana.

Hedonistički deo ovog prijatnog druženja sastojao se od tri vina koja su bila deo programa uparivanja sa specijalitetima ovog restorana, pod vođstvom Marije Stevanović, novog šefa kuhinje.

Program je otvorio odlični šardone iz 2012. godine, odlično sljubljen s piletinom prelivenom gorgonzolom. Uz svinjski file s pančetom i kajmakom poslužen nam je sjajni, sjajni Roganov širaz iz 2011, verovatno najbolji u konkurenciji svih srpskih verzija ove sorte u Srbiji.

Na kraju, kaberne iz 2012, ruku pod ruku s čokoladnim kolačem. Ovo je vino koje je pokazalo najveći napredak u odnosu na moja prethodna iskustva s Roganovim vinima.

S obzirom na poslovično veoma prijatan ambijent i bogat gastronomsko-muzički program, sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo bili svedoci još jedne zanimljive večeri u Panorami. Bila je to i još jedna prilika da se svi zajedno uverimo kako sve više Kragujevčana prepoznaje vino kao svoje piće i kako je sve više novih, meni nepoznatih lica koja posećuju ovakve manifestacije, ukazujući na činjenicu da ovakve inicijative imaju smisla i daju odlične rezultate na polju širenja vinske kulture.

Uskoro se vidimo ponovo, na istom mestu. Do tada, živeli!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.