Tikveš zatvorio sezonu u Panorami

Nastavljajući tradiciju večeri posvećenih uparivanju vina i hrane, kragujevački restoran Panorama je prošlog četvrtka, na zatvaranju ove vinske sezone, ugostio renomiranu makedonsku vinariju Tikveš. Bila je to lepa prilika da degustiramo njihova premium vina, kao i da uživamo u odličnoj hrani.

O atmosferi u Panorami se nema šta novo reći. Odličan meni, prijatna muzika i delikatan spoj otmenosti i opuštenosti, kombinacija koju nije uvek lako postići. Zasluge za to volim da pripišem dobrom vinu.

Ono što me je ove večeri posebno obradovalo jeste veći broj nekih novih, nepoznatih lica. Izgleda da trud svih nas koji – svako na svoj način – pokušavamo da popularišemo vino i vinsku kulturu daje rezultate. Prilično zatvoreno društvo ljubitelja vina u Srbiji, rekao bih, počinje da se otvara i širi. Ovom trendu je doprinos svakako dao i sjajni solmelije koji je, kao jedan od predstavnika gostiju iz Makedonije, obišao sve goste, saslušao utiske o vinima i imao dovoljno strpljenja da odgovori na sva pitanja nas koji u takvim prilikama pitanja imamo „mali milion“. Tom prilikom, dobili smo obećanje da će u Kragujevcu u dogledno vreme biti predstavljena i najviša klasa tikveških vina, računajući tu i njihov najnoviji šardone, Domaine Lepovo. Nemam nikakvu sumnju da će Panorama stati i iza jedne ovakve promocije, prvom prilikom.

Kako je bilo na beogradskoj promociji ovog šardonea, možete da pročitate na sajtu Vinovnika.

U Panorami se ponovo vidimo na jesen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.