Srbija na Pro Wein-u 2018!

 

 

 

Pro wein 2018 – moj prvi Pro Wein!

Da… Pro Wein, najveći i najznačajniji vinski sajam u Evropi, konačno izbliza! Ono što ga svakako za nas u Srbiji izdvaja je da su se vinarije iz Srbije ove godine po prvi put tamo pojavile na zajedničkom štandu! Konačno smo i to dočekali!

Ove godine,  sajam je trajao od 18. do 20. marta, a nastup srpskih deset domaćih vinarija organizovala je Privredna komora Srbije. Neveliki zajednički štand, ali ipak sasvim funkcionalan.

Na njemu naši:Zvonko Bogdan, Despotika, Budimir, Aleksandrović,  Virtus,  Aleksić, ErdevikRubin, Lastar i Trivanović. Rekoh nevelik, ali lep, moderan štand, odmah do Hrvatske, preko puta makedonskog, kosovskog…  Sasvim dovoljno, na dobrom mestu – za početak. Što je najvažnije, imao je dosta posetilaca.

U Dizeldorfu se samo ove godine pojavilo nešto manje od 7 000 vinarija iz gotovo svih regija sveta, a posetilo ga je oko 100000 ljudi.

Zbog toga je pravo čudo da se vinska Srbija do sada nije organizovano pojavila u Dizeldorfu, jer je nastup na ProWein-u dokaz ozbiljnosti i kvaliteta koji nudi jedna vinska regija. A Srbija u tom smisilu, i te kako ima šta da pokaže. Zato, vidimo se sledeće godine, na istom mestu, od 17. do 19. marta!

Radujemo se!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.