Početak sezone u Zelengori – Podrum Braća Rajković

Kada sam počinjao da pišem ovaj blog, tačnije, kada sam još razmišljao o tome kakva će mu biti koncepcija, osim centralnog dela posvećenog vinima, želeo sam da postoji i deo kojim bih dao svoj mali doprinos i razvoju, širenju  i očuvanju vinske kulture u Kragujevcu. Već sam ranije pisao o tome da Kragujevac ima vinare, ima istinske enofile, ima i vinski viteški red (čiji sam jedan od osnivača i počasni član). Međutim, vinoteku – nema.

Zato sam i odlučio da na ovim stranicama pokušam da popunim bar deo te praznine i pokušam da podržim svaki pokušaj da se kragujevačka vinska scena razvije.

Zbog svega toga mi je zaista veliko zadovoljstvo što mogu da objavim da i hotel Zelengora, mesto s najverovatnije najdužom vinskom kartom u Kragujevcu, ponovo počinje da organizuje promocije vinarija i vina, kao i slaganje vina i hrane.

Prva takva promocija u ovoj novoj sezoni očekuje nas već u subotu, 8. 11. 2014, s početkom u 20 časova. Tom prilikom će nam se predstaviti župski podrum Braća Rajković, dobro poznat ljubiteljima vina. Imaćemo priliku da probamo 5 njihovih vina, serviranih uz hranu „režiranu“ u kuhinji hotela Zelengora (za više informacija o meniju kliknite na fotografiju).

Biće to svakako lepa prilika da uživamo u srpskim autohtonim sortama i, naravno, dobroj hrani i muzici.

Vidimo se!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.