Vinarija Arsenijević u Panorami

Prošlog četvrtka je, posle pauze,  nastavljen niz promocija vina i slaganja vina i hrane u organizaciji kragujevačkog restorana Panorama i Vinskog viteškog reda Šumadije. Ovaj nastavak nam je u goste doveo vinariju Arsenijević iz Vinče kod Topole. Ova vinarija je, iako dosta mlada, za kratko vreme privukla pažnju svojim vinima, pre svega vrlo dobrim, osvežavajućim  sovinjonom.

Pored ovog vina, zaštitnog znaka vinarije, imali smo priliku da degustiramo i pomalo netipični, polusuvi šardone, a notu ekskluzivnosti  čitavoj večeri je dala činjenica da nam je kao treće vino, sasvim premijerno, seviran i sasvim mladi merlo, njihov crveni prvenac.

Po rečima Nemanje Arsenijeviča, vlasnika vinarije,  na tržištu uskoro možemo da očekujemo i roze napravljen od sorte hamburg.

Komentarišući prošlu godinu, Nemanja Arsenijević je naglasio da, zbog poznatih klimatskih nepovoljnosti, grožđe iz njegovih vinograda nije zadovoljilo standarde kvaliteta, tako da se ne planira izlazak na tržište nekih vina iz 2014. Ovaj vid iskrenosti i poštenja prema potrošačima zaslužuje svako poštovanje, imajući u vidu da mnogi vinari upadaju u zamku zvanu „Godina je bila grozna, ali ja sam jedini svoje vinograde sačuvao…“.

Restoran Panorama je još jednom pokazao da veoma pažljivo osluškuje trendove u srpskom vinarstvu, kao i želju da pruži podršku i nekim novim, mladim vin(ar)skim snagama. Odlična hrana, dobra muzika i prijatna atmosfera su jasan povod da se radujemo narednom susretu…

Do tada, živeli!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.