Smederevske note u Panorami

Iako smo − zbog dana žalost − bili lišeni  muzike „uživo“, može se reći da je to bilo jedno zaista prijatno vinsko veče. Kako bi to loši sportski novinari rekli, restoran Panorama je bio premali da primi sve zainteresovane… Bez šale, tako je i bilo… Očigledno je da je, iako relativno mlada, smederevska vinarija Jeremić svojim vinima i vinskom filozofijom − o kojom sam već pisao u najavi ovog događaja – privukla veliki broj ljubitelja vina. I, nismo se prevarili, svi mi koji smo s nestrpljenjem očekivali prošli četvrtak.

Uz poslovično odličnu hranu, poslužena su nam dve perjanice ove vinarije:

Sonata 2012, zaista dobar sovinjon blan, osvežavajuće i kompleksno vino, snažnih herbalno voćnih aroma, koje prilično dugo ostavljaju utisak punoće i sočnosti u ustima.

Kanon 2012, sjajna bordoška kupaža, školovana u baricima. Vino sa sjajnim potencijalom za starenje, ali i sada sasvim spremno za uživanje u njemu. Ekstraktivno, snažno, moćno… Zaista je predstavljalo privilegiju za sve prisutne.

Treba biti pošten i reći da je roze vinarije Jeremić, Rondo 2013, (napravljen od sorte merlo) ostao u senci ova dva vina, ali daleko od toga da je pokvario bilo šta u ovom odličnom gastro-vinskom ugođaju na osmom spratu hotela Kragujevac.

 

 

2 thoughts on “Smederevske note u Panorami”

 1. Znaci jos uvijek aktuelan stari Rondo 2013 – (cist Merlo) ?
  U najavi za Hajat je bilo nekog pominjanja promene stila za Sonatu i Rondo al nisam stigao da ispratim pricu.
  Kanon 2012 licni utisci ? Malo vise bureta u odnosu na 2011 ili bas kako treba 🙂 ?

  1. Perica S. Radović

   Rondo je stari, po svemu sudeći.
   Kanon… odličan! Drvo primetno, ali ne bih rekao da smeta. Fino ukomponovano. Moćno vino, snažno. Odličan potencijal, ali već sad spremno da se srkuće:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.