#ProkupacDay u Kragujevcu!

fb_img_1476082938550_wm

U petak, 14. oktobra, prvi put u istoriji će biti obeležen Međunarodni dan prokupca, srpske autohtone sorte grožđa i, naravno, vina proizvedenog od nje. Ova sjajna inicijativa, koja je već obuzela čitavu vinsku Srbiju, potekla je od mojih vinskih prijatelja Igora Lukovića (urednika veb-portala www.vinoifino.rs  i časopisa Vino&Fino) i Tome Ivanovića (urednika vinskog bloga www.vinopedia.rs). Zahvaljujući ovoj njihovoj ideji, naš prokupac staje rame uz rame sa ostalim sortama koje su u kalendaru dobile “svoj” dan, a njeni inicijatori su – to se bez preterivanja može reći – na neki način obezbedili svoje mesto u vinskoj istoriji Srbije.

Međunarodni dan prokupca (zvanični heštagovi ove manifestacije na društvenim mrežama su #ProkupacDay i #prokupac) biće obeležen širom Srbije, ali i van nje, što predstavlja veliki uspeh celokupne srpske vinske scene.

Zahvaljujući inicijativi kragujevačkog vinskog bara Prestonica (hotel Stari grad) i moje malenkosti, #Prokupac Day će biti obeležen i u Kragujevcu!

Zadovoljstvo mi je što mogu da najavim da će tog dana u Prestonici meni biti obogaćen srpskim specijalitetima koji će se uparivati s vinima od prokupca, kao i da su obezbeđene promotivne cene ovih vina.

U želji da i Kragujevac zajaše vinski talas koji je već preplavio Srbiju, pozivam vas da iskoristite priliku da u petak upoznate prokupac ili da obnovite znanja koja imate o njemu.

Petak, 14. 10. 2016.

Prokupirajmo Prestonicu!

 

 

(fotografija: Martin Candir)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.