Miletić – Impresija merlot 2011

prosečna cena: 700 din.

miletic merlo 2011

U periodu neposredno pre nego što ću pokrenuti ovaj blog – tojest, dok lepeza vina koja pijem nije bila ovako široka − Impresija merlot 2010 vinarije Miletić iz Oparića kod Rekovca je bila vino koje sam baš često konzumirao.  Bio je to odličan izbor za cenu po kojoj sam ga nabavljao i za ono što se često naziva „vinom za svaki dan“. Veoma mi je žao što ovog vina, kada sam počeo blog, već više nije bilo u prodaji, jer bi svakako našlo mesto među mojim Zapisima.

Danas su stvari nešto drugačije, pa zbog bloga „moram“ da pijem različita vina i retka su ona kojima se često vraćam. Pretpostavljate i sami da mi ovo novo zaduženje baš teško pada. 😉

Impresija merlot 2011 ima nešto manje svež miris, koji dovlači prezrelost voća, kupina pre svega. Nežan je, pomalo alkoholan, ali s obzirom na ovih 14,5%  nije ni čudo… Mek miris, ali mu nedostaje malo svežine.

U ustima isprva nešto voćkastije, svežije. Glatko, toplo, uz diskretni šarm slasti.  Ubrzo se, ipak, javljaju arome ukuvanog  voća, karamela i nagorelog drveta koje opterećuju zaostali ukus.

Alkohol u ustima primetniji. Ostavlja dugačak trag topline za sobom. Tanini meki, fino raspoređeni po nepcima, nenametljivi.

Završnica pristojne dužine, ali bih voleo da je laganija, s manje ovih tamnih tonova, koji − kada je o Impresiji merlot 2011 reč – ostavljaju najjači utisak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.