Matalj u Zelengori – najava

Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima nastaje vinarija Matalj.

Ljubav prema vinarstvu, usavršavanje veština koje se prenose kroz generacije
i ovladavanje moderanim saznanjima afirmišu našu želju da plodove ličnog ulaganja podelimo sa svim pravim poštovaocima vina. I više od toga, naša vizija i obaveza je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuvamo, već sasvim obnovimo i tako vratimo Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

I, zaista, treba reći da vinarija Matalj svojim vinima i uspesima na velikim međunarodnim i domaćim takmičenjima Negotinskoj Krajini vraća mesto koje joj u vinskom svetu i pripada.

Zbog toga, s velikim zadovoljstvom mogu da najavim da će nam na predstojećoj večeri slaganja vina i hrane u kragujevačkom hotelu Zelengora domaćin-gost biti baš ova vinarija.

Imaćemo priliku da probamo 3 Mataljeva vina, od kojih svako zaista zaslužuje pažnju, a zasad su šardone iz 2013.  i roze iz 2014.  našli mesto i na ovom blogu.

Dakle, petak, 4. 12. 2015, od 20 časova.

Vidimo se!

 

matalj

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.