Ljubica Radan – Ona 2016

sortni sastav: muskat hamburg i frankovka

prosečna cena: 700 din.

 

Ovu nešto dužu pauzu tokom koje se nisam oglašavao na blogu – za vreme koje se nije mnogo pisalo, ali se zato,bogami, nesmanjenim ritmom degustiralo 😉  − prekidam vinom našeg poznatog enologa Ljubice Radan – rozeom Ona 2016. Ovo je neka vrsta, ako sam to dobro razumeo, Ljubičinog (ne: Ljubicinog) autorskog projekta u vidu 3 različite etikete, a roze Ona 2016 prvi stiže na stranice Zapisa.

Zanimljivo, prilično feminizirano vizuelno rešenje, potpuno u skladu sa imenom vina. I sa, rekao bih, ciljnom grupom, koju gađa ovih miroljubivih 11,8% alkohola.

Na mirisu krepko, čvrsto. Donosi čvrstinu crvenog grejpa i šarmantne note kore pomorandže, uz elegantni miris ruže koji ovde brani čast cvetnih mirisa.

Odiše čvrstinom i čistoćom.

Taj osećaj čistoće ostavlja za sobom i na nepcima i jeziku. I neku finu, lepo odmerenu slast, koja „pegla“, mada nedovoljno, izvesnu fenolnu gorčinu koja malo kvari utisak i smeta.

Ipak, čitava struktura ukusa je sasvim solidno sklopljena: kiseline su dobre, bez problema na leđima nose prijatnu, pitku, svežu i jednostavnu  čitavu ovu kreaciju lepe, nežne ružičaste boje.

Sočna je ova Ona. Sasvim dovoljno da se na ulici okreneš za njom. Ili, za nas koji žene volimo da gledamo i u oči, da se radujemo nekom narednom susretu.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.