BIWC u vinoteci Wine & Pleasure

Nedavno završena manifestacija Dani vina s juga Italije, koja se duž beogradske vinske scene protezala tokom većeg dela februara, okupila je ne samo srpske vinske poslenike i enofile, već i neka vrlo značajna vinska imena iz čitavog ovog regiona. Jedno od značajnijih imena svakako je i Galina Toddorova Niforou, osnivač i direktor takmičenja Balkans International Wine Competition (BIWC).

Iskoristivši ovu činjenicu, Igor Luković, urednik časopisa i veb-portala Vino & Fino – u saradnji sa beogradskom vinotekom Wine & Pleasure je – „na marginama“ Dana vina s juga Italije –  upriličio veoma zanimljivo, opušteno i nepretenciozno druženje gošće iz Bugarske sa predstavnicima srpskih vinskih medija i srpskih vinarija koje su nagrađivane na BIWC-u uz, razume se, i degustaciju njihovih vina.

U veoma prijatnoj atmosferi degustacione sale jedne od najvećih srpskih vinoteka, gospođa Todorova Niforou je u kratkom obraćanju prisutne podsetila na početke i istorijat BIWC-a, kao i planove za budućnost ovog takmičenja, a nije propustila priliku ni da se osvrne na sve značajnije uspehe srpskih vina na ovom renomiranom takmičenju.

Na zadovoljstvo predstavnika srpskih vinskih menija, ovom skupu su prisustvovali i gosti iz Rumunije: Danijel Ečaji vlasnik i urednik vinskog bloga winesofa.eu i Horija Hasnaš, vinski novinar.

Degustacija dvanaest srpskih vina koja je usledila samo je potvrdila dobar pravac srpskog vinarstva i podgrejala očekivanja da bi ionako veoma visok procenat nagrađivanih vina iz Srbije u odnosu na broj onih koja se uopšte pošalju u Sofiju mogao biti i veći.

 

1 thought on “BIWC u vinoteci Wine & Pleasure”

  1. Pingback: Degustacija nagradjenih srpskih vin za Balcan International Wine Competition & Festival | Aktuelnosti vinoteke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.