BeoWine Fairy 2020 – najava

 

Februar je mesec kada su oči  vinskog sveta Srbije i regiona uprte u Beogradski sajam i − kao neki vid pratećeg programa Sajma turizma – BeoWine fairy, koji se ove godine održava po jedanaesti put i za koji se slobodno može reći da je najobimniji vinski sajam u Srbiji.

Uz kompletnu, najsavremeniju opremu za vinarstvo i vinogradarstvo, BeoWine nastavlja da intenzivno promoviše i vinski turizam i gastronomske specijalitete.

Pored srpskih vina, ovogodišnji sajam predstaviće prvi put vina iz Gruzije, zatim tradicionalno iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore (prvi put Castel Savina), Poljske, Austrije, Turske i BIH (Republike Srpske).

Duga tradicija vinarstva u Gruziji čini ovo piće neraskidivim delom nacionalnog identiteta ove zemlje, a pravljenje vina u „kvevri“ glinenim vrčevima dospelo je i na UNESCO listu kulturne baštine sveta. Vina iz ove zemlje biće predstavljena na Sajmu BeoWine 2020, u skladu sa željama mnogih ljubitelja vina u Srbiji kojima je enološko blago Gruzije do sada bilo nedostupno.

Italija, zemlja vina koja su kod nas veoma popularna, imaće zajednički nastup na štandu koji će zastupati sve regije Italije, pa samim tim biće predstavljena široka paleta etiketa.

Iz Hrvatske se očekuje nastup vinarija Pelješca i Istre, na zajedničkom štandu.

Na sajam dolaze i vinari iz Slovenije, Austrije, Bugarske, Makedonije, Crne Gore (prvi put Castel Savina) i Poljske, a podrazumeva se da će najveći broj vinara biti iz Srbije. Među njima će biti i novih, malih porodičnih vinarija koje stvaraju hrabra, uzbudljiva vina u skladu sa svetskim trendovima, dok se pod kupole Beogradskog sajma vraćaju već poznati i tradicionalni učesnici Sajma BeoWine.

Radno vreme manifestacije:

20-22. februar: 10-19h
23. februar: 10-18h

Ulaznice:

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. Cena porodične ulaznice (roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara. Parking se naplaćuje 200 dinara po satu.

Vidimo se na Sajmu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.